Instagram Son Görülme(Görüldü) Özelliği Nasıl Kapatılır?

İnternetin yaygınlaşması beraberinde kullanımı hızla artan sosyal medya kullanıcılarının son dönemde büyük ilgi gösterdiği sosyal ağlardan biri olan Instagram şüphesiz içinde bulunduğumuz dönem içerisinde sunduğu yeniliklerle hızla ilerleme kaydeden sosyal mecraların başında geliyor. Gitgide artan kullanıcı sayısı beraberinde kullanıcıların beklentilerini arttırarak, ister istemez yeni özellikleri bulabilme arayışı için sokuyor. Zaten Instagram’ın beklentileri karşılamak konusunda son derece hızlı ve titiz çalışmakta olan bir platform olduğunu birer kullanıcısı olarak şahit oluyoruz. Yapılan son güncellemeler ile kullanıcıların beklediği “son görüldü/görülme” özelliği nihayet gelmiş durumda. Her ne kadar beklenilen bir özellik desem de elbette her kullanıcı bu özelliği aynı memnuniyet ile karşılamadı zira artık eskiye göre Instagram’da geçirdiğimiz zaman dilimi, sadece takipçiniz olan  değil, olmayan kişiler tarafından bile diledikleri an kontrol edilebilir bir hal aldı.

Instagram son görülme nedir ?

Mesajlaşma amacıyla kullandığımız DM bölümüne en son girdiğiniz süreyi ifade etmektedir. Yani artık Instagram’a girip şöyle bir takipçilerim ne yapmış bakıp, çıkayım diyebilme devri maalesef sona erdi çünkü takipçileriniz sizinle mesajlaştığı bölüme girdiği anda alt kısımda sizin giriş sürenizi gösteren “Az önce, 1 saat veya 2 saat önce aktifti” gibi bir bilgiyi görüyor ve o an Instagram’a giriş yapıp yapmadığınızdan net bir şekilde emin olabiliyor.

Peki, Instagram’da son görülmeyi kapatabilmek mümkün mü?

Özelliğin aktif olduğu ilk günden itibaren bir Instagram kullanıcısı olarak bu soruyu önce kendinize acaba mümkün mü? diye sorduğunuzdan sonrasında bu konu hakkında hızlı bir araştırma yaptığınızdan eminiz. Bu konuda içiniz rahat olsun çünkü Instagram kullanıcılara diledikleri zaman son görülme özelliğini aktif veya pasif konuma getirebilme imkanınınız var. Üstelik bunu yaparken hesap güvenliğinize zarar verebilecek ek bir uygulaya veya programa ihtiyaç duymadan, direkt olarak Instagram uygulaması üzerinden birkaç kolay adım sonrasında gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bu açıklamada sonra yazıyı okuyan bir Instagram kullanıcısı şüphesiz mutlu olmuştur. Dilerseniz “son görülme” özelliğini kapatmak için ne yapmamız gerekiyor bir göz atalım.

Son görülme/görüldü özelliği nasıl kapatılır?

Öncelikle, Instagram uygulamasına giriş yapın. Daha sonra ise ekranın sağ üstünde yer alan üç nokta simgesine dokunuyoruz. Karşınıza gelen Instagram ayarları sayfasında “hesap” başlığı altında yer alan seçenekler arasından “hareket durumu” seçeneğine dokunun. “hareket durumunu göster” yazısının yanında yer alan buton sizde şuan mavi renkte yani aktif durumda görünür konumdadır. O butona dokunun ve sola kaydırarak pasif hale getirin. Renk griye döndüyse özelliği pasif hale getirebildiniz demektir. Yani artık mesaj alanında sizi sık sık takip eden biri Instagram aktif olduğunuz zamanı bilemeyecek demektir ki bu da artık, uygulamayı güncelleme öncesinde kullandığınız rahatlıkta dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz anlamına gelmekte.

İnstagram,
Değiştirilme tarihi :
Yorum Bırak